Diverse afmetingen mogelijk

Zwembad met houten afwerking

Energiezuinig en onderhoudsvriendelijk

  • Home
  • Blog
  • Onderhoud en waterbehandeling van jouw opbouwzwembad
27/03/2022

Onderhoud en waterbehandeling van jouw opbouwzwembad

Je kent het wel. Na enkele weken ploeteren, wordt het water troebel. Niet veel later vormt er bovenop het water een groene slijmerige laag. Wist je dat je dit makkelijk kan voorkomen? Dankzij een simpel onderhoud en een consistente waterbehandeling. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Waarom behandel je best jouw zwembadwater?

Zodra je in het zwembad gaat, neem je sowieso bacterieën mee het water in. Denk maar aan dingen zoals zweet, zonnecrème, huidschilfertjes, ... Daarnaast zorgt de natuur zelf ook voor vervuiling van het zwembadwater door bladeren en stof in het water te blazen. Ook regenwater is zeer vervuilend voor het zwembad. Dit soort vervuiling is een bron voor bacterieën en algen. Om het zwembadwater zuiver te houden, is het dan ook belangrijk om die te behandelen met zwembadproducten zoals chloor of zoutelektrolmyse.

Er zijn 2 manieren om het zwembadwater te behandelen

Waterbehandeling is een manier om ervoor te zorgen dat het water altijd zuiver blijft. Om algen (kleine groene deeltjes die groeien in het water door zonlicht) en bacteriën te voorkomen.

Swim-Up pools biedt 2 systemen aan om je zwembadwater zuiver te houden:

  1. Een automatisch doseersysteem, met vloeibaar zuur en chloor. Het systeem meet en controleert de waterkwaliteit van het zwembad op 2 parameters(PH en Chloor) en stuurt via 2 automatische doseerpompen de juiste hoeveelheid chloor en zuur het zwembad in.

Als klant hoef je de waterkwaliteit niet te meten en bij te regelen. Afhankelijk van de hoeveelheid zwembeurten dien je enkel om de 3 à 6 maanden de wegwerpbiddon te wisselen met een nieuwe.

  1. Het automatisch doseersysteem met zoutelektrolmyse werkt iets anders. Het systeem meet en controleert de waterkwaliteit van het zwembad op de 2 zelfde parameters (PH en Chloor). Het stuurt via 1 automatische doseerpomp de juiste hoeveelheid zuur het zwembad in. Het zout in combinatie met het zoutelektrolyse zorgt voor de vorming van de nodige natuurlijke chloor en houdt het water zuiver.

Ook met dit systeem hoef je de waterkwaliteit niet zelf te meten.

Swim-Up Pools gaat nog een stuk verder in het ontzorgen van de klant. Naast de mogelijkheid om jouw opbouwzwembad zomer- of winterklaar te maken, kan je dankzij de all-in-one wonderspons heel makkelijk de binnenkant van het zwembad schoonmaken. Met diezelfde handige spons met handvat maak je in no-time de rolluik van het zwembad helemaal schoon. Tot slot reinigt de zwembadrobot het volledige zwembad. Handig toch?

Kortom: dankzij de voordelen van de automatische doseertoestellen met zowel vloeibaar chloor als met zout hoeft  de klant enkel maar  te genieten. Het systeem meet zichzelf, gaat zelf gaan bijdoseren waar nodig. Welke waterbehandeling je ook kiest, Swim-Up Pools zorgt sowieso voor een complete ontzorging van de klant. Dus hoef je enkel maar in het water te springen en te genieten.

Wil jij meer weten over een onderhoud van jouw zwembad of heb je interesse in een eigen bovengronds zwembad met houten afwerking? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer informatie.